Therapeuten

De psychosomatiek therapeut

Je kunt voor behandelingen terecht bij gespecialiseerde therapeuten die binnen de complementaire zorgverlening werken. Zij vormen de “Samenwerkende Psychosomatiek Therapeuten Nederland” en werken verspreid over heel Nederland.

Alle op deze site vermelde therapeuten hebben minimaal een drie- of vierjarige Post-HBO of HBO-opleiding afgerond. De therapeuten voldoen aan de PLATO-eisen die door zorgverzekeraars zijn vastgesteld en men is zijn verplicht aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging en vallen onder de Wkkgz.

Ervaring

De vermelde psychosomatiek therapeuten hebben een intensieve opleiding/training afgerond en voldoende praktijkervaring in therapeutische behandelingen. Zij zijn verplichte minimaal één keer per jaar een praktijkgerichte professionaliseringsdag te volgen voor verdere ontwikkeling en om op de hoogte te blijven van de nog steeds vernieuwende inzichten.

Kosten en vergoedingen

De kosten van een consult verschillen per praktijk. In Nederland mogen geen prijsafspraken gemaakt worden. Je kunt de informatie opvragen bij de therapeut in je regio. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het behandelprogramma geheel of gedeeltelijk binnen je eigen aanvullende verzekering of basisverzekering. Je kunt het beste je verzekering vragen welke regeling voor jou van toepassing is. Werkgevers zijn vaak ook bereid om een deel of geheel mee te betalen.

Meer informatie en afspraken

Vragen over het Psychosomatiek programma kun je mailen naar “De Samenwerkende Psychosomatiek Therapeuten Nederland”. Zoek je een therapeut? Aan de rechterzijde van deze pagina kun je je regio selecteren en daar vind je een overzicht van alle aangesloten behandelaren voor onder andere PDS en Migraine. Voor het maken van een afspraak kun je rechtstreeks met de therapeut in jouw regio contact opnemen.

PDS of Migraine opleiding

Gecertificeerde ‘PDS en Migraine Practitioners’ hebben ruim voldoende ervaring om een goed behandelplan te maken dat specifiek voor jouw klachten wordt samengesteld.

Voor de PDS en Migraine opleiding kun je informatie lezen op de website van BivT die de opleiding faciliteert:
PDS opleiding en Migraine opleiding

Reacties zijn gesloten.